تاریخ انتشار
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۸
کد مطلب : ۴۷۵۲۰۷
پرمصرف‌ترین داروها در سال گذشته: این دارو برای دهمین سال در جایگاه اول قرار گرفت

پرمصرف‌ترین داروها در ایران / کهگیلویه و بویراحمدی‌ها کدام دارو را بیشتر مصرف می‌کنند؟

۱
۰
پرمصرف‌ترین داروها در ایران / کهگیلویه و بویراحمدی‌ها کدام دارو را بیشتر مصرف می‌کنند؟
کبنا ؛ براساس اظهارات رئیس اداره پایش تامین زنجیره داروی سازمان غذا و دارو، متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با فروش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بوده که بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از 10 سال است که این دارو رکورددار فروش و مصرف در ایران است.
به گزارش کبنا، محمدحسین متولی، رئیس اداره پایش تامین زنجیره داروی سازمان غذا و دارو امروز در اظهاراتی پرفروش‌ترین داروهای ایران را اعلام کرد و گفت که پرفروش‌ترین دارو‌ها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹ میلیون عدد، ادالت کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده اند.
براساس اظهارات متولی، دارو‌هایی مانند «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم قرار دارند.
رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو گفته، پرمصرف‌ترین دارو‌های تأمینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.
متولی اظهار کرده که دارو‌هایی نام برده، ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده‌اند.
پرمصرف‌ترین داروها در ایران
در حالی پرمصرف‌ترین داروهای سال گذشته اعلام شده که به گفته یک مقام مسئول در سازمان بیمه سلامت ایران، سال ۱۴۰۱ نیز لیست داروهای پرفروش و مصرف تفاوت چندانی نداشت. 
آنطور که امیرحسین حبیبیان، معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران در روزهای ابتدایی سال اعلام کرده، طبق اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک، در سال ۱۴۰۲ مانند سال ۱۴۰۱ پرمصرف‌ترین داروهای کشور ابتدا داروهای بیماران دیابتی و در رتبه بعدی داروهای بیماران قلبی و عروقی بوده‌اند.
براساس اظهارات معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران، پرمصرف‌ترین داروهای کشور مربوط به بیماران دیابتی است، ۲۴۰ میلیون داروی متفورمین در سال ۱۴۰۲ تجویز شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش داشته است و پس از آن داروهای آ اس آ و لوزارتان که در پرفشاری خون استفاده می‌شوند، قرار دارند.
به گفته حبیبیان، داروهای بیماران دیابتی و بیماران قلبی و عروقی در ۱۵ استان کشور پرمصرف‌ترین داروها هستند که این استان‌ها عبارتند از استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، اردبیل، همدان، قزوین، قم، اصفهان، یزد، کردستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، البرز، زنجان و گیلان.
پرمصرف‌ترین داروها در ایران / کهگیلویه و بویراحمدی‌ها کدام دارو را بیشتر مصرف می‌کنند؟
طبق اعلام معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران، در ۱۶ استان کشور پرمصرف‌ترین داروها ابتدا داروهای بیماران قلبی و عروقی و در رتبه بعدی داروهای بیماران دیابتی است که عبارتنداز استان‌های تهران، سمنان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر.
براساس اظهارات حبیبیان، در سال ۱۴۰۲ همچنان داروی انسولین قلمی، پرهزینه‌ترین داروی تجویزی بوده که مبلغی بالغ بر ۴۴۰ میلیارد تومان برای این دارو از سوی سازمان بیمه سلامت هزینه شده است.
سازمان بیمه سلامت در سال 1401 نیز اسامی پرمصرف‌ترین داروهای کشور را در بازه زمانی فروردین تا بهمن اعلام کرد که بر این اساس متفورمین، آسپرین، لوزارتان پتاسیم، آتورواستاتین، لووتیروکسین سدیم، فاموتدین، متوپرولول، آملودیپین، نیتروگلیسرین، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، لوزارتان پتاسیم/ هیدروکلروتیازید، کپسول گاباپنتین، پنتوپرازول، ویتامین ب1، امپرازول، کلینیدیوم / کلردیازپوکساید، پروپرانولول و استامینوفن رکوددار مصرف دارو در ایران در سال 1401 بودند.
روند مصرف دارویی در کشور از سال‌ها قبل تغییر چندانی نداشته، براساس اعلام سازمان غذا و دارو درباره 10 داروی پرفروش ایران در سال 92، همچنان قرص متفورمین رکود مصرف را از آن خود کرده و داروهای آموکسی‌سیلین، آتورواستاتین، کو- آموکسی کلاو، سفیکسیم، آزیترومایسین، کلوپیدوگرل، اورلیستات، ایمی پنم و سوماتروپین به ترتیب بیشترین مصرف را داشتند.
نام شما

آدرس ايميل شما

محمد ولایی
Iran, Islamic Republic of
داروهایی که فرمودید از بس بیکیفیتند وبی تاثیر::: مثلا متفورمین ایرانی را روزی 12 عدد برابر با یک عدد خارجی هست:::: گچه گچ
ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

مادر ترانه علیدوستی در صفحه‌ی شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که این بازیگر مشهور به ...
مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، معضل چندین ساله بازنشستگان کشوری در خصوص تأخیر در برقراری ...
مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

اگر قدرت اقتصادی ما به شکلی بود که پول ملی ما «ریال» از ارز‌های مسلط بر بازار‌های بین ...
1