تاریخ انتشار
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۲
کد مطلب : ۴۷۴۲۲۴
قصه تلخ آبشار یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد؛

سیلاب یاسوج شهرداری را از خواب بیدار می‌کند؟/ ساخت‌وسازهای بی‌رویه در آبشار/ مردم مزاحمت ایجاد کردند/ دستور استاندار به شهردار برای ارائه طرح جامع هدایت سیلاب‌ها در آبشار یاسوج

۰
طغیان آبشار یاسوج علیه مزاحمان / آیا مسئولان از خواب بیدار می‌شوند + فیلم
کبنا ؛همزمان با بارش‌های سیل‌آسا در روزهای پنجم و ششم فروردین‌ماه 1403 آبشار یاسوج علیه مهاجمان و مزاحمان خود، طغیان کرد که دارای نکات حایز اهمیتی است. در این سال‌‌ها افرادی زیادی باایجاد باغ‌های تفریحی و کافه‌‌شاپ‌ها نفس آبشار یاسوج را گرفته‌اند، به‌گونه‌ای که آمد و رفت مسافران و گردشگران در این مکان تفریحی به‌سختی انجام می‌گیرد. شهرداری یاسوج به‌عنوان متولی اصلی آبشار یاسوج، این مکان گردشگری را رها کرده و نتوانست اقدامی برای ساماندهی آبشار انجام دهد.
به گزارش کبنا، سیلاب در کهگیلویه و بویراحمد خسارت‌های جبران‌ناپذیر زیادی را در بخش‌های مختلف وارد کرده است به‌گونه‌ای که زیرساخت‌های جاده‌ای چندین روستا تخریب، خانه‌های زیادی ویران، دام‌های دامداران را تلف و محصولات باغی و زراعی کشاورزان را به باد فنا داد و طبق اعلام مدیریت بحران استان خسارت در بخش‌های مختلف از جمله حوزه کشاورزی، شیلات، باغات و راه‌های ارتباطی بیش از دیگر حوزه‌ها گزارش شده است.
طبق آخرین آمارها، منطقه امیرآباد بابکان از توابع شهرستان بویراحمد با ۱۷۴ میلی‌متر شاهد بیشترین بارندگی سامانه اخیر تا ساعت ۱۸.۳۰دقیقه شب ششم فروردین‌ماه امسال بوده است.

سیلاب‌های فروردین‌ماه امسال، سوای از خسارت‌ها، تلخی‌ها و مصیبت‌هایی که به همراه داشت در حقیقت هشدار اساسی هم به مسئولان و متولیان امر به‌ویژه نهادهای نظارتی و مسئول در حوزه‌های زیست‌محیطی، عمران شهری و روستایی هم بود.
سیل اخیر و باران‌های سیل‌آسا همراه با طغیان رودخانه‌های فصلی در استان به‌ویژه در دو حوزه بویراحمد و دنا سیلی محکمی بر صورت زمین‌خوارانی زد که طی سالیان متمادی بی‌محابا به جان حریم رودخانه‌ها و محیط‌زیست افتاده بودند و کسی را هم یارای مقابله با آنان نبود.
طغیان دوباره رودخانه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد، هرچه ناپاکی در حریم‌شان در این سال‌ها ایجاد شده بود در چند ساعت شست و با خود برد.
وقتی که تیغ‌های مخوف و بی‌رحم زیاده‌خواهان و دودهای آتشین کارخانه‌های غیرمجاز شن و ماسه بی‌رحمانه بر جان طبیعت بی‌دفاع رودخانه‌های استان افتاده بود و کسی هم جلودارشان نبود؛ اما در چشم به هم‌زدنی، سیل آمد و کاری کرد کارستان!
   
بیشتر بدانید| فیلم - سیل در آبشار یاسوج

کارشناسان محیط‌زیست معتقدند، دست‌اندازی انسان به دامن طبیعت طی چهار دهه گذشته در ایران توازن زیست‌محیطی را به هم زده به‌طوری که اکنون شاهد ورود به دوران وارونگی، پس‌زدگی و خشم طبیعت هستیم که جاری‌شدن سیل‌های ویرانگر یکی از نشانه‌های آن است.
باران‌های سیل‌آسا در سرزمین برف و آفتاب «کهگیلویه و بویراحمد» در پنجم و ششم فروردین‌ماه نوروز امسال اگرچه خسارت‌های مالی فراوانی به زیرساخت‌ها و بخش‌های مختلف عمرانی و اقتصادی این استان وارد کرد؛ اما کفه برکت‌ها و رحمتش بر تخریب‌ها و تلخی‌هایش سنگینی می‌کند.
در یک‌کلام ما از خط‌قرمز عبور کرده‌ایم. آیا وقت آن نرسیده که در رفتارمان با محیط‌زیست تجدیدنظر کنیم و با آن مهربان باشیم؟
ما چنان به جان طبیعت بیچاره در هوا، دریا، زمین، افتاده‌ایم که نفس بازیابی و بازسازی قوای تحلیل رفته را از او گرفته‌ایم و طبیعت اکنون با خشک‌شدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، سیل‌های ویرانگر، خشکسالی، فرسایش خاک و گسترش شوره‌زارها و بیابان‌ها که رقم خسارت‌های آن به شمارش نمی‌آید، جواب آزمندی و دست‌اندازی سودجویانه بی‌حدوحصر ما را می‌دهد.
قصه تلخ آبشار یاسوج
شهردار فعلی یاسوج می‌گوید که باید مردم اجازه می‌دادند که شهرداری بتواند کار خود را بر اساس آن طراحی که داشته انجام بدهد؛ اما مزاحمت ایجاد کردند و اجازه ندادند.
 حدود ۱۲ سال پیش‌طرح جامعی برای آبشار یاسوج تعریف شد؛ اما این طرح توسط متولیان امر از جمله مدیران سابق شهرداری یاسوج نیمه‌کاره رها شد.
  کیوان آشنا ادامه داد: در پایین‌دست بنا داشتیم پل‌هایی که مانع عبور آب می‌شوند تخریب کنیم و مجدد به احداث کانال گذاری کنیم؛ اما مردم این اجازه را به ما ندادند.
 وی بیان کرد: برنامه داریم که نشستی با اهالی آبشار یاسوج داشته باشیم اگر با هم کنار آمدیم بهتر، و گر نه از طریق دستگاه قضایی ناچاریم طرح تفصیلی را اینجا اجرا کنیم.
 در چند سال اخیر ساخت‌وسازهای قارچ‌گونه و ساختمان‌سازی‌های بدون ضابطه و نبود نظارت کافی بر این ساخت‌وسازها مجال نفس‌کشیدن را از این نگین گردشگری شهر یاسوج سلب کرده است. 

آبشار یاسوج به‌عنوان نماد شهر یاسوج پایتخت طبیعت ایران در محاصره باغ‌های به‌اصطلاح تفریحی که بساطی برای شادی‌های کاذب ایجاد کرده‌اند زیبایی‌های خود را ازدست‌داده است. به‌این هم کار نداریم که بعضی از باغ‌های تفریحی در آبشار یاسوج عامل افزایش آسیب‌های اجتماعی هستند و سر وقت خودش باید به آن پرداخته شود.
آبشار شهر یاسوج به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان بویراحمد مطرح بوده و نماد شهر یاسوج محسوب می‌شود؛ اما به علت نداشتن طرح جامع با مشکلات فراوانی روبه‌رو است. 
مشکل دیگری که در این مکان گردشگری وجود دارد عدم مدیریت واحد آبشار است. اگر جلوی ساخت‌وسازهای غیرمجاز در این مکان گرفته نشود در آینده به لکه ننگی بر چهره شهر یاسوج تبدیل خواهد شد.
 این مکان گردشگری از قهوه‌خانه‌هایی که فقط قلیان دارند و باغ‌هایی که بدون هیچ مجوز و نظارتی مشغول ارائه خدمات هستند و روزبه‌روز بر بدتر شدن وضعیت آبشار و ناامن جلوه‌دادن آن دامن می‌زنند، پر شده است. 
ساخت‌وسازهای انجام شده در این مکان مجوز ندارند و در بیشتر موارد حوزه بهداشت به‌درستی بر سفره‌خانه‌ها و مراکز رفاهی نظارت نمی‌کند.
 استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص وضعیت آبشار یاسوج، گفت: تجاوز به حریم مسیل‌ها در آبشار یاسوج مشکلاتی را ایجاد کرد به‌نحوی‌که کانال‌ها جوابگوی حجم سیلاب نبود؛ اما شهرداری اقدامات لازم را انجام داد و اجازه نداد تفرجگاه‌های اطراف آبشار دچار تخریب شود.
 سید علی احمدزاده عنوان کرد: شهرداری هر چه سریع‌تر طرح جامع هدایت سیلاب‌ها در آبشار یاسوج را ارائه دهد.
لازم است که شهردار یاسوج، معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و فرمانداری بویراحمد هرچه سریعتر برای ساماندهی آبشار یاسوج اقدام کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

آینده خاورمیانه در گرو پیروز بزرگ نبرد پنهان پسرعموهای منطقه

آینده خاورمیانه در گرو پیروز بزرگ نبرد پنهان پسرعموهای منطقه

جنگ اوکراین و درگیری 5 ماهه اسرائیل و حماس تمام معادلات منطقه و جهان را تغییر داده است....
تیشه به ریشه پول ملی

تیشه به ریشه پول ملی

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس از لایحه‌‌‌ای موسوم به «حجاب و عفاف» رونمایی کرده است که ...
مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

«شهرداری دیگر مماشات نکند و منابعی که در اختیارشان گذاشتیم را هرچه سریع‌تر برای رفع نقص ...
1