کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

امداد طلبیدن یک فعال زیست‌محیطی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد و مسئولین سازمان جنگل‌ها و مراتع؛

برگشت وحشتناک بیماری آفت جوانه خوار بلوط در جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد / به دادمان برسید؛ بلوط‌ها زجرکش می‌شوند و جان می‌دهند / اداره‌کل منابع‌طبیعی خواب یا بیدار؟ + فیلم و تصاویر

19 فروردين 1403 ساعت 19:56

آفت جوانه خوار بلوط دوباره عود کرده و به‌شدت در حال نابودی امنیت زیستی و غذایی دنانشینان است، آقای استاندار  و مسئولین به دادمان برسید قبل از آنکه افت اوج بگیرد.


آفت جوانه خوار بلوط دوباره عود کرده و به‌شدت در حال نابودی امنیت زیستی و غذایی دنانشینان است، آقای استاندار  و مسئولین به دادمان برسید قبل از آنکه افت اوج بگیرد.
به گزارش کبنانیوز، هادی سینایی فعال زیست‌محیطی و رئیس اداره روابط‌عمومی و امور رسانه حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه آفت‌ جوانه‌‌خوار بلوط عَود کرده، اظهار کرد: وحشی‌گری این آفت در برگیرندگی درختان مقدس بلوط، خسارت زیان‌باری به بار می‌آورد که از استاندار مردمی کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار، بخشدار، منابع طبیعی، سازمان جنگل‌ها و مراتع می‌خواهیم که به داد بلوط‌هایی برسند که ایستاده زجرکش می‌شوند.
سینایی گفت: آقای استاندار و مسئولان مربوطه، لاروهای آفت جوانه خوار  بخشی کوچکی از درختان روستای بن زرد شهرستان دنا را دربرگرفته و به‌شدت در حال پیشروی‌اند، تو را به روح شهید قاسم سلیمانی که جان داد تا خاک ما سالم بماند از همین فردا شروع کن قبل ازآنکه این افت بلوط‌های دیگری را در مساحت بیشتری بگیرد آن را مهار کنید.
  
وی گفت: در آئین ما  بلوط درخت مقدسی است چه  در روزگارانی که قوت غالب سفره اجداد ما و دام‌های آنها بوده و چه در زمان حالی که سدی است در مقابل گردوغبار،  خشکسالی  و نیز  تقویت سفره‌های آبی ما باریشه‌های ۹ متری در عمق خاک و جلوگیری از فرسایش خاک که کهگیلویه و بویراحمد با اراضی عمدتاً شیب‌دار بیشترین فرسایش خاک ۲ درصد در هکتار را دارد، هر اصله درخت سالانه می‌تواند ۲ تن گردوغبار را در خود رسوب داده و هوای تلطیفی به ما هدیه می‌دهد قبل از خشک‌شدن به دادمان برسید.

 این فعال زیست‌محیطی گفت: امروز طی مأموریتی به شهرستان دنا در روستای بن زرد ۶۰ کیلومتری مرکز استان،  متأسفانه شاهد بودم،  درختان بلوطی که زنده‌زنده دارند زجرکش می‌شوند و من فقط توانستم نظاره‌گر آن باشم، دلم سوخت، اشکم جاری شد؛ اما کاری از دستم برنمی‌آمد، خواهش می‌کنم، التماست می‌کنم قبل از آنکه این آفت در محدوده وسیع‌تری جغرافیایی بیشتری را در بر بگیرد و از  کنترل خارج گردد و قبل از آنکه لاروها به مرحله تکامل برسند و از جوانه خوار به برگ‌خوار برسند  تدبیر اورژانسی  اندیشیده شود.
 سینایی تصریح کرد: درختان درگیر آفت در یک محدوده کمتر از ۱۰۰ متری و نزدیک به جاده‌اند که می‌شود با تراکتور سم‌پاشی کرد؛ اما اگر بی‌خیال آن شویم، امروزوفردا کنیم  و این افت درختانی را  که کوه‌ها و صخره‌ها وجود دارند را در برگیرد  دیگر دیر خواهد شد و  باید ما شاهد زجرکشیدن  این درختان تنومند بیش از ۵۰۰ سال عمر باشیم.
   
 سینایی افزود:  آقای استاندار واقعاً بلوط‌هایی که امروز دیدم حال‌وروز خوشی ندارند تعادل زیستی منطقه در حال به‌هم‌خوردن است، جنگل‌ها پیر شدند در مقابل آفت آسیب‌پذیر شدند ما مدیون بلوط‌هاییم اگر کوتاهی کنیم.






کد مطلب: 474615

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/474615/برگشت-وحشتناک-بیماری-آفت-جوانه-خوار-بلوط-جنگل-های-کهگیلویه-بویراحمد-دادمان-برسید-بلوط-ها-زجرکش-می-شوند-جان-می-دهند-اداره-کل-منابع-طبیعی-خواب-یا-بیدار-فیلم-تصاویر

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1