تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۸
کد مطلب : ۴۶۷۱۱۲
در سایه نبود زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی شکل می‌گیرد

مرگ خاموش صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد / رتبه‌های نگران کننده استان کهگیلویه و بویراحمد و سکوت مدیرکل گردشگری

۶
۱
مرگ خاموش صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد / رتبه‌های نگران کننده استان کهگیلویه و بویراحمد و سکوت مدیرکل گردشگری
کبنا ؛دیار چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه‌ها و چشمه‌های خروشان، کوه‌های سر به فلک کشیده و جنگل‌های بلوط و جاذبه‌های بکر طبیعی با داشتن ظرفیت‌های بالقوه متعدد در زمینه گردشگری تا زمان مهیا نشدن زیرساخت‌های لازم نمی‌تواند این داشته‌ها شکوفا کند زیرا برنامه‌ریزی بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم کاری از پیش نمی‌برد.
به گزارش کبنا، طبیعت بکر و زیبای دامنه‌های سترگ دنا، اماکن تاریخی، چشمه‌ها و تفرجگاه‌های بکر، آبشار‌های مفرح و رودخانه‌های مست و خروشان در کنار پوشش انبوه جنگل‌های سرسبز بلوط و رایحه خوش بوته‌های کوهساران از جلوه‌های بدیع و زیبایی‌های خداوندی است که در این دیار رویایی به نمایش گذاشته شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۵۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز را می‌توان عروس گردشگری ایران نامید.
حرم بی‌بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، آبشار یاسوج، چشمه بلقیس چرام، گردنه شلال دون، رود رونه، آبشار کمردوغ، برم الوان، بافت تاریخی دهدشت و سد کوثر از مهمترین جاذبه‌های طبیعی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌آیند.
کهگیلویه و بویراحمد همچنین دارای ۱۱ منطقه نمونه و ۱۱روستای هدف گردشگری، ۱۷ اردوگاه رفاهی، یک شهر هدف منطقه ویژه گردشگری و چهار کمپینگ اقامتی است.
دشتک دیل، قلات گناوه، پادوک و سد کوثر در گچساران، برم الوان شهرستان بهمئی، موگرمون لنده، طسوج در شهرستان چرام، قلعه دیشموک، کمر دوغ درکهگیلویه، شلال‌دان باشت، ماه پرویز، کاکان و سقاوه بویراحمد از جمله مناطق نمونه گردشگری تعریف شده در کهگیلویه وبویراحمد هستند.
این استان که با حدود ۱۶هزار کیلومتر مترمربع بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خورستان واقع شده است.
کهگیلویه وبویراحمد یک درصد خاک کشور را دارد اما این اقلیم کوچک با وسعت محدود کلکسیونی از زیبایی‌های طبیعت ایران را در خود جای داده است که داشتن دومین چین خوردگی کشور به طول ۷۰کیلومتر با ۴۰ قله بیش از چهار هزار متر، مقام دوم پوشش جنگلی، وجود ۱۰درصد منابع آب کشور به این خطه ویژگی منحصربفردی به لحاظ گردشگری داده است.
مرگ خاموش صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد / رتبه‌های نگران کننده استان کهگیلویه و بویراحمد و سکوت مدیرکل گردشگری
البته کهگیلویه و بویراحمد با ۲ اقلیم متفاوت سردسیری و گرمسیری است و به واسطه آب و هوای مطبوع و طبیعت چشم نوازش در هر ایامی از سال می‌تواند پذیرای گردشگران باشد.
یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در دامنه‌های کوه دنا بخشی از خطه زاگرس و در ارتفاع یکهزار و۸۷۰ متری از سطح دریا قرار دارد و این شهر که پس از رشت، دومین مرکز استان ایران از نظر بارش برف و باران بوده و در اقلیم مدیترانه‌ای قرار گرفته با دارا بودن رودخانه‌های «بشار و مهریان»، «آبشار یاسوج»، «تنگ گنجه‌ای»، « پارک جنگلی» چشمه‌های متعدد، جنگل‌های بلوط و برخورداری از آب و هوای مطبوع ایرانگردان را به سوی خود می‌خواند.
قرار داشتن جاذبه‌های گردشگری در فاصله نزدیکی از یکدیگر و گاهی در شهر از ویژگی‌های منحصر به فرد گردشگری در شهر یاسوج است.
شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا به عنوان عروس جنوب یکی از گردشگرپذیرترین نقاط سردسیری کشور در فصل گرما است، زیرا جاذبه‌های بدیعی جون تفرجگاه کوه گل، آبشار و چشمه نمک، دامنه‌های پرجاذبه مهمترین زیستگاه حیات وحش کشور پارک ملی دنا چشم انداز ویژه‌ای به آن بخشیده است.
شهر توریستی سی سخت از محدود شهر‌های
کشور است که سیمای آن در میان حریزی سبزفام از باغات گردو، انگور، سیب، هلو، بادام، زردآلود جلوه‌ای بدیعی از طبیعت گردی را در خود جای داده است.
مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد آثار ارزشمندی را در خود جای داده که چهار تاقی خیرآباد، گنبد اسماعیله گچساران، دوگور دپا باشت، باغ بلقیس چرام، شهرقدیمی دهدشت و سنگ نوشته‌های تنگ سولت بهمئی در کنار ده‌ها جاذبه گردشگری مفرح از جمله این آثار تاریخی و گردشگری به رونق است.
مرگ خاموش صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد / رتبه‌های نگران کننده استان کهگیلویه و بویراحمد و سکوت مدیرکل گردشگری
مشاور اتاق بازرگانی یاسوج نیز اظهار کرد: طبق اعلام اخیر سامانه گردشگری معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت گردشگری سال ۱۴۰۱ تعداد یک هزار و ۵۸۴ نفر گردشگر خارجی از جاذبه‌های گردشگری استان دیدن کرده‌اند.
"امین منوچهری" افزود: این درحالی است که در کل کشور سال گذشته تعداد چهار میلیون و ۲۳۰ هزار و ۵۶۸ نفر از جاذبه‌های گردشگری دیدن کرده‌اند و نسبت استان به کشور سه صدم درصد بوده است.
وی تصریح کرد: رتبه کهگیلویه و بویراحمد در کشور سی و یکم است البته رتبه استان در سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هم همین عدد بوده و در آخر جدول قرار داشته است.
منوچهری تأکید کرد: سال ۱۳۹۸ تعداد یک هزار و ۴۹۶ نفر، سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۴ نفر و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸۷ نفر گردشگر خارجی از جاذبه‌های گردشگری استان بازدید کرده‌اند.
وی ادامه داد: آنچه از این آمار‌ها بر می‌آید این است که نیاز به کار‌های بیشتر و با برنامه‌تری برای جذب گردشگر خارجی در استان نیاز است.
مشاور اتاق بازرگانی یاسوج ابراز کرد: بر اساس سامانه گردشگری معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت گردشگری در ۱۱ منطقه نمونه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله ماپرویز، قلات گناوه، شلالدون، دشتک دیل، موگرمون، کاکان و غیره هیچگونه اقدام مؤثری در حوزه گردشگری صورت نگرفته است.
منوچهری ادامه داد: استان همچنین در زمینه وجود هتل، مهانپذیر، بومگردی و موارد دیگر نیز در رتبه سی و یکم کشور قرار دارد و این آمار‌ها نگران‌کننده است.
وی گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد تنها هشت هتل وجود دارد که آن ر در رتبه سی و یکم کشور، ۶ بومگردی در رتبه سی سو یکم، پنج مهامنپذیر رتبه سی‌ام و با تعداد هشت مجتمع گردشگری در رتبه بیستم کشور قرار دارد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان با برخورداری از تمدن کهن و آثار تاریخی غنی و جاذبه‌های متعدد فرهنگی و طبیعی یکی از قطب‌های مهم گردشگری است و یکی از زیرساخت اصلی گردشگری فرودگاه است.
فرشید کرمی افزود: در هفته پرواز‌های فرودگاه یاسوج اندک است و تنها ۲ پرواز در طول هفته وجود دارد که آن هم در ساعت‌های خاصی هستند.
وی ادامه داد: شرکت‌های هواپیمایی ادعا می‌کنند که برقراری پرواز‌ها در یاسوج برای آن‌ها به صرفه نیست و ضرر می‌دهند.
معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۲ پرواز برای مرکز یک استان کافی نیست و باید فکر اساسی برای رفع این معضل شود تا شاهد رونق صنعت توریسم در این استان باشیم.
کرمی تأکید کرد: برای گرفتن بلیط به دلیل نبود پرواز، لغو شدن و جابه جا شدن مداوم پرواز‌ها با مشکل مواجهیم و این روند به بدنه گردشگری استان ضرر وارد می‌کند.
این در حالی است که آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سفر دوم خود به استان کهگیلویه و بویراحمد افزوده بود که این فرودگاه باید فعال باشد و چون تقاضا برای پرواز وجود دارد زمینه ایجاد پرواز‌های روزانه
در هفته فراهم شود و حداقل در یک روز، یک پرواز داشته باشد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: وظیفه دولت ایجاد زیرساخت‌ها و ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران است و بیشتر نقش تسهیل‌گری دارد.
سعید طالبی پور عنوان کرد: ظرف یک سال گذشته با وقفه‌ای که در پرداخت تسهیلات و کمبود اعتبارات مواجه بوده‌ایم روند اجرای برخی پروژه‌ها به کندی پیش رفت البته طرح‌هایی هم بودند که از محل منابع داخلی بانک کشاورزی استان تسهیلات گرفتند.
وی ادامه داد: در برخی از مناطق نمونه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد همچون چشمه بلقیس، موگرمون، کمردو، طسوج، سقاوه و دیگر موارد کار‌های خوبی در دست اجراست.
تدوین طرح جامع گردشگری به منظور استفاده از همه ظرفیت‌های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه زیرساخت‌های این حوزه راهبردی اثرگذار است که می‌تواند منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید شود.
مرگ خاموش صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد / رتبه‌های نگران کننده استان کهگیلویه و بویراحمد و سکوت مدیرکل گردشگری
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح جامع گردشگری این استان در مراحل پایانی تدوین است تا توسعه حوزه گردشگری به صورت هدفمند پیگیری شود.
سعید طالبی پور افزود: توجه به گردشگری کشاورزی، بومگردی، گردشگری روستایی و دیگر ظرفیت‌های کهگیلویه و بویراحمد در طرح جامع گردشگری استان پیش‌بینی شده است.
وی تأکید کرد: توانمند‌سازی جوامع محلی از دیگر برنامه‌های دولت برای حوزه گردشگری استان است.
طالبی پور عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تهیه این طرح تا پایان امسال نهایی و آماده اجرا خواهد شد.
این مناطق نمونه گردشگری با وجود آنکه بیش از یک دهه از تصویب آن‌ها از دولت‌های نهم و دهم می‌گذرد اما همچنان در‌ایستگاه کمبود اعتبار و برخی بروکراسی‌های اضافی اداری و معارضات اجتماعی‌ایستاده‌اند.
حوزه گردشگری با برخی مشکلات زیرساختی و البته سوءتدبیر‌ها در طول سالیان متمادی نیز موجه بوده است.
مشکلاتی که شاید در نگاه نخست کوچک و یا کم اهمیت جلوه کند و به صورت ریسمان‌های نازک به نظر برسند اما وقتی آن‌ها را کنار هم گذاشت تبدیل به چالش‌های بزرگ‌تر و در عین حال ریسمان‌های محکم و در هم تنیده و با گره‌های کوری خواهند شد که بازکردن آن نیازمند تحمل هزینه‌های بیشتری خواهد بود.
بخش گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت‌های بالقوه و محور اصلی توسعه این استان باید از حالت انفعالی خارج و به یک کانون فعال، پویا، مؤثر و‌امیدآفرین در راستای ایجاد اشتغال، کسب درآمد و شکوفایی همه جانبه استان تبدیل شود.
کارشناسان حوزه صنعت گردشگری معتقدند که یکی از راهکار‌های اساسی در تحقق این مهم تهیه و تدوین سند جامع گردشگری است.
آن‌ها معتقدند آنچه که تاکنون در زمینه گردشگری این استان انجام شده یک موضع منفعلانه و نه فعالانه و با افق روشن و آینده نگری بوده است.
به گزارش کبنا، ایرنا در پایان این گزارش نوشت؛ کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۷۷۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی جذابیت‌های فراوانی برای گردشگران علاقه‌مند به تاریخ کشورمان دارد.
بیش از ۶۱ آسیاب، ۵۴ خانه تاریخی، ۴۳ قلعه، ۴۰ آب انبار، ۲۳ بقعه متبرکه، ۱۹ گورستان، ۱۷ استودان، ۱۳ پل، ۱۳ بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
کهگیلویه و بویراحمد بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود‌آرایی‌ها جزئی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بوده است.
نام شما

آدرس ايميل شما

حسین
Iran, Islamic Republic of
/قط بلدن دنبال برادر خودشون حرف بزنن...پس بفرمایید میراث فرهنگی سهمیه تون بگیرید
سرحد تا گرمسير
Iran, Islamic Republic of
قربون طالب پور كه وتون باج نيه
دخو
Iran, Islamic Republic of
وقتی مدیرکل باشد که با فشار مضاعف متنفذان بر مسند نشسته باشد باید صنعت گردشگری نابود شود. این فرد نه فقط خودش به شدت ضعیف است// پس انتظار بی خود نباید داشت. تبریک به استاندار و دولت نامردمی
دارشاهی
Iran, Islamic Republic of
به شیر مادرم مدیرکل گردشکری برا مدیر هم خوب نی.
علی
Romania
فقدان فرودگاه و جاده وراه آهن
غریبه
Iran, Islamic Republic of
داداش اشتباه مطلب نزن
خاموش نیست که گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد
از درکه تا باغ بهشت و تاج محل و ......... اینها همه تا ساعت ۴ شب روشن هستند ....
من بیسواد و نادان ولی شما از یه آدم دانا تحقیقات را کامل کنید که حریم رودخانه ها چند متر است که بعضی افراد سودجو و دارای ساختار قوی سیاسی و نظامی روی رودخانه آبشار یاسوج رستوران و باغ ساخته اند.....
کریستیانو رونالدو؛ ۳۶ ساعت در تهران دو سال در عربستان

کریستیانو رونالدو؛ ۳۶ ساعت در تهران دو سال در عربستان

لحظه به لحظه به ورود تیم النصر به ایران نزدیک و نزدیک‌تر می‌شویم و این حضور موجی از شور ...
گزارش یک پرونده ناتمام؛ کنکور و پذیرش رتبه‌های بالا در رشته پزشکی

گزارش یک پرونده ناتمام؛ کنکور و پذیرش رتبه‌های بالا در رشته پزشکی

با برگزاری هر دوره کنکور برخی موارد همواره به عنوان بحث‌های حاشیه این آزمون بزرگ مطرح ...
(ویدئو) بوفالوهای پلیس

(ویدئو) بوفالوهای پلیس

برخی از افسران کهنه کار پلیس می‌گویند که بوفالوها می‌توانند بوی یک جنایتکار را از فاصله ...
1