کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با کبنانیوز مطرح شد

هر ماه فقط از محلی حدود 7 میلیارد تومان به‌حساب شهرداری یاسوج واریز می‌شود؛ اکثر این پول صرف حقوق و دستمزد کارگران مازاد می‌شود نه عمران و آبادانی شهر / ۴۰ درصد ترافیک شهر یاسوج به فرهنگ ربط دارد / ۱۹ هزار خانوار را مسکن دار کرده‌ایم / بانک‌ها به‌موقع تسهیلات پرداخت کند تا بر گرده مردم فشار وارد نشود

5 ارديبهشت 1403 ساعت 19:37

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهر خوش آب‌وهوا و مهاجرپذیری است که بیش از ۴۰درصد ترافیک شهر یاسوج به دلیل فرهنگ ترافیک از جمله عدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی و پارک خودرو در جای نامناسب است.


معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهر خوش آب‌وهوا و مهاجرپذیری است که بیش از ۴۰درصد ترافیک شهر یاسوج به دلیل فرهنگ ترافیک از جمله عدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی و پارک خودرو در جای نامناسب است.
علی‌محمد روستا در تشریح آخرین اقدامات حوزه عمرانی در گفت‌وگوی اختصاصی با کبنانیوز، اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد باتوجه‌به توپوگرافی خاص منطقه‌ای نیاز به توجه ویژه‌ای در حوزه مختلف عمرانی، زیرساخت‌ها، راهداری، آبفا، آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، نوسازی و تجهیز مدارس دارد؛ باهمت مضاعف و تلاش توانستیم بسیاری از پروژه‌های ناتمام را به اتمام برسانیم که در این مسیر حمایت و پشتیبانی دولت و به‌خصوص آقای «احمدزاده» استاندار کهگیلویه و بویراحمد را داشتیم.
وی افزود: نسبت به سنوات گذشته یک سری تفاوت کار ایجاد شد و در اولین قدم از پروژه ‌تراشی جلوگیری کردیم. بیش از یک هزار و ۳۵۰ پروژه ریز، متوسط و کلان نیمه‌تمام در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت و ازآنجایی‌که پروژ‌ه‌های نیمه‌تمام یک آورده‌ی اجتماعی بر دوش مدیران و تحمیل هزینه بر گرده‌ی بیت‌المال دارد، سعی کردیم این پروژه‌ها را به اتمام برسانیم.
 معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال ۱۴۰۲ در سه مقطع زمانی افتتاح و کلنگ‌زنی انجام گرفت؛ تیرماه ۱۴۰۲ ابرپروژه‌های کلان از جمله آزادراه پاتاوه - دهدشت، سد چم‌شیر و... در سفر دوم رئیس‌جمهور کلنگ‌زنی و افتتاح شدند. هفته دولت و دهه فجر سال 1402 پروژه‌های زیادی کلنگ‌زنی شد. تاجایی‌که در هفته دولت باتوجه‌به شاخص ارزیابی جمعیت که یکی از شاخص‌های مهم ارزیابی کشور هست استان کهگیلویه و بویراحمد رتبه اول را کسب کرد.
روستا افزود: سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹ کمیسیون، کارگروه و کمیته ثبت سامانه بود که سال ۱۴۰۲ این رقم به 148 کارگروه، کمیسیون و کمیته ثبت شده در سامانه رسید که در لیست ۵ استان برتر کشور قرار گرفتیم. این کارگروه‌ها به‌صورت فنی و شفاف در راستای منافع و گره‌گشای مشکلات مردم تشکیل شده است.
معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: سعی کردیم که دهه فجر را به سمت افتتاح پروژه‌های نیمه‌تمام ببریم که بیش از ۹۵ درصد پروژه‌های دهه فجر افتتاحیه بودند.
 وی ابراز کرد: سال گذشته یک ارتقای کمی و کیفی در جهت خدمت به زائرین و موکب از مبدأ استان تا کربلا داشتیم که ان‌شاءالله در سال جدید سعی داریم این ارتقای کیفیت و کمیت را بالا ببریم تا به موکب‌داران و زائرین خدمات ارزنده ارائه دهیم.
 روستا با اشاره به برگزاری کنگره شهدای استان، اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان یک رویداد بزرگ فرهنگی است؛ ششم اردیبهشت‌ماه گچساران میزبان کنگره ملی شهدای ارتش است. مدیران حوزه معاونت عمرانی و شهرداری‌ها در شهرهای یاسوج، دهدشت، سی سخت، باشت، مارگون، سوق و لنده فضا را آماده کرده‌اند.
 وی افزود: نهضت ملی مسکن یکی از اولویت‌های اصلی دولت است. در چهار سال اخیر تکلیف واگذاری ۴۸ هزار واحد مسکن صورت گرفت که تا کنون حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ خانوار صاحب مسکن و زمین واگذاری شده است.
 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: حدود ۹ قطعه متوسط ۵ هکتاری امور اراضی آماده واگذاری در شهر یاسوج است که امیدواریم مردم مرکز استان هم خانه‌دار شوند.
 روستا به اعتبارات حوزه نفت اشاره کرد و گفت: حدود ۳ هزار میلیارد تومان مصوبات سفر دوم رئیس‌جمهور به استان بر عهده وزارت نفت و سازمان برنامه‌وبودجه است. جذب این اعتبارات باید منجر به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اساسی از جمله ورزشگاه ۱۵ هزارنفری یاسوج، تونل‌های پاتاوه- دهدشت، ساختمان‌های نیمه‌تمام دانشگاه یاسوج، مجتمع فرهنگی گچساران و تالار مرکزی یاسوج مربوط به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد شود.
 وی افزود: سال گذشته حدود ۱۴۰ روستا از آب آشامیدنی بهره‌مند شدند و همچنین تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۵۰ روستا در حوزه لوداب، دنا، بهمئی و باشت از آب آشامیدنی بهره‌مند خواهند شد.
  معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مطالبات پیمانکاران پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه  روستایی پرداخت خواهد شد از پیمانکاران حمایت می‌کنیم تا انگیزه آنها برای پیشرفت و توسعه استان بیشتر شود.
 روستا در پاسخ به سؤالی در خصوص ترافیک شهر یاسوج، گفت: یکی از مشکلات اساسی شهر یاسوج بحث ترافیک است؛ یاسوج شهر خوش آب‌وهوا و مهاجرپذیری است که بیش از ۴۰درصد ترافیک شهر یاسوج به دلیل عدم رعایت فرهنگ ترافیکی از جمله عدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی و پارک خودرو در جای نامناسب است.

 وی بیان کرد: در سنوات گذشته احداث و لحاظ پارکینگ در هنگام ساخت مسکن حذف و یا پارکینگ ساختمان‌ها به سالن‌های ورزشی یا انبار و کاربری‌های دیگر تغییر دادند که متأسفانه این موارد از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها می‌گذرد. چند سال اخیر از حذف پارکینگ در احداث مسکن جلوگیری کردیم؛ لذا مجتمع‌ها باید استاندارد احداث شوند تا مردم با آرامش خاطر ساکن شوند.
 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به پروژه‌های عمرانی شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: رفع معارضات یکی از معضلات اساسی در سطح استان است؛ فرمانداران باید به‌عنوان متولی رفع معارضات جدی‌تر وارد عمل شوند.
روستا گفت: پروژه ۴۵ متری آیت‌الله ملک‌حسینی معارضات مردمی دارد که صحبت‌ها و اقداماتی برای رفع این معارضات انجام گرفته است و همچنین زیرساخت‌های لازم جهت احداث بیمارستان پاتاوه صورت‌گرفته؛ اما هنوز زمین آن تأمین نشده است. از فرماندار دنا انتظار می‌رود که این معارضات را برطرف کند تا بتوانیم عملیات اجرایی بیمارستان شهر پاتاوه را به‌عنوان یک نیاز اساسی منطقه شروع کنیم.
 وی تاکید کرد: حدود ۲۰ میلیارد  تومان از وزارت نفت برای تکمیل پل چهارم بشار تزریق شد. با افتتاح پل چهارم بشار و ۴۵ متری آیت الله‌ ملک‌حسینی بار ترافیک شمال شهر یاسوج کمتر خواهد شد.
 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: متأسفانه، کمک‌های دولت به شهرداری‌ها صرف خدمات شهری نمی‌شود. یکی از خدمات و پشتیبانی‌های مالی که مجموعه دولت از شهرداری‌های استان دارد ارزش‌افزوده است که به شهردار یاسوج هر ماه حدود ۷ میلیارد تومان پرداخت می‌شود که اکثر این پول‌ها هزینه دستمزد و حقوق کارکنان مازاد شهرداری می‌شود که خودشان بر شهرداری تحمیل کرده‌اند. انتظار می‌رود که شهرداران ۶۰ درصد این بودجه را هزینه کار عمرانی کنند تا سیمای و منظر شهری تغییر و پروژه‌های عمرانی پیشرفت کنند و همچنین فشار اجتماعی از دوش مردم برداشته شود و خدمات ارزنده‌ای به مردم انجام دهند. به مجموعه حوزه خدمات شهری دهدشت بیش از ۲ ونیم میلیارد تومان پول پرداخت می‌شود که اقدامات قابل‌قبولی در دستور کار دارند.
روستا در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سؤالی در خصوص پروژه نهضت ملی مسکن یاسوج و مسئله زمین و عدم همکاری بانک‌ها، اظهار کرد: تکلیف استان کهگیلویه و بویراحمد در نهضت ملی مسکن حدود ۴۸ هزار واحد در طی دوره چهار‌ساله است؛ تاکنون ۱۹ هزار خانوار را مسکن دار کرده‌ایم که در قالب واگذاری زمین و احداث بوده است. از این تعداد بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ واحد خانوار در قالب جوانی جمعیت، ایثارگران، معلولین، کمیته امداد، بهزیستی و افراد دارای چند فرزند صورت‌گرفته است.
وی افزود: یکی از ایرادهایی که بر معاونت عمرانی وارد بود که سال گذشته عملیات اجرایی احداث مسکن را ثبت نکردیم و به دلیل عدم مستندسازی نهضت ملی رتبه آخر را کسب کردیم؛ کارگروهی برای ثبت فعالیت‌های ساخت‌وساز مسکن تشکیل شد و استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به تکلیف واگذاری قطعات به مردم در کشور رتبه اول را کسب کرد.
 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از ایراداتی که بر حوزه شهری وارد است که در سال‌های گذشته شهرک مسکونی در شهر یاسوج پیش‌بینی نشد و این عدم بازنگری طرح‌های جامع شهری در یاسوج، سوق، سی سخت، باشت و گچساران مشکلاتی را به وجود آورده و طرح‌ها به مشکل خورده است. این در حالی است که جمعیت در استان زیاد هست و خدمات رفاهی هم در محدوده‌ی شهری است.
 وی افزود: کهگیلویه و بویراحمد جز محدود استان‌هایی است که مسکن مهر را به اتمام رسانده و جز محدود استان‌هایی است که شهرک مسکونی در اطراف مرکز استان نداریم؛ ولی با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و پیگیری‌های حوزه معاونت عمرانی مشاور در حال بررسی جانمایی احداث یک شهرک جدید مسکونی در قطعه زمینی با مساحت ۱۷۰ هکتار می‌باشد.
روستا گفت: اگر بازنگری طرح‌های تفصیلی و جامع شهری انجام شود؛ چون محدوده‌ی وسیع‌تری به شهر وصل می‌شود خدمات‌رسانی به مردم آسان‌تر خواهد شد و دست مدیران برای ارائه خدمات باز می‌شود؛ زمین‌ها به شهر ملحق می‌شود و ساخت و ساز شهری منظم‌تر پیش خواهد رفت.


 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در نهضت ملی مسکن به‌ازای هر مترمربع زمین واگذاری حداقل یک میلیون تومان هزینه پروانه، تغییر کاربری و مصالح ساختمانی می‌شود. از بانک‌های عامل انتظار می‌رود که بیش‌تر پای‌کار باشند. نهضت ملی مسکن متعلق به اداره راه و شهرسازی و معاونت عمرانی نیست؛ بلکه متعلق به مردم و حاکمیت و از اولویت‌های اصلی دولت است.
 روستا افزود: متأسفانه، قوانین داخلی بانک‌ها، مصوبات شورای پول و اعتبار در تضاد جدی با مصوبات شورای‌عالی مسکن است از بانک‌ها انتظار می‌رود در مصوبات عالی مسکن یک اقدام عملی انجام دهد.
 وی به مشکلات نهضت ملی مسکن گریزی زد  بیان کرد: بانک عامل پرداخت است نه عامل نظارت. نظارت بانک بر طرح‌ها یکی از مشکلات اساسی مسکن مهر بود در این پروژه به پیشرفت فیزیکی توجه شد و کیفیت در نظر گرفته نشده بود. نهضت ملی مسکن یک سری کارگروه فنی و ناظر عالی دارد. نظام‌مهندسی ساختمان استان کهگیلویه و بویراحمد در نهضت ملی مسکن با تعرفه حداکثر ۵۰ درصد، گزارش‌ها مرحله‌ای را ارائه می‌دهد.
این مسئول در ادامه افزود: در نهضت ملی مسکن از بتن با عیار بالا، میلگرد و مصالح استاندارد استفاده می‌شود. آزمایش‌ها مرحله‌ای صورت می‌گیرد و این پروژه با استاندارد جلو می‌رود.
 وی ادامه داد: نهضت مسکن ملی خنگ‌بنار شهرستان گچساران و سایت دهدشت باکیفیت عالی اجرا شده است. بانک باید پای‌کار بیاید و به پیمانکار و متقاضی به‌موقع تسهیلات پرداخت کند. تأخیر در پرداخت بر گرده مردم فشار وارد می‌کند؛ لذا ماهانه به‌ازای هر مترمربع حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه مسکن بالا می‌رود.
 معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از استاندار و نماینده شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده، گفت: در دهه فجر حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد به ارزش یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در دهدشت کلنگ‌زنی شد که این یک انقلاب در شهر دهدشت است و مسئله مسکن در شهر دهدشت به‌طورکلی برطرف می‌شود.


کد مطلب: 475167

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/interview/475167/ماه-فقط-محلی-حدود-7-میلیارد-تومان-به-حساب-شهرداری-یاسوج-واریز-می-شود-اکثر-این-پول-صرف-حقوق-دستمزد-کارگران-مازاد-نه-عمران-آبادانی-شهر-۴۰-درصد-ترافیک-فرهنگ-ربط-۱۹-هزار-خانوار-مسکن-دار-کرده-ایم-بانک-ها-به-موقع-تسهیلات-پرداخت-کند-گرده-مردم-فشار-وارد-نشود

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1