میدانی وجود ندارد که بتوانیم در آن بازی کنیم / رفتارهای غیرمتعارف در سطح جامعه، نتیجه عملکرد مدیران اقتصادی است / طرح شعارهای بلندپروازانه اقتصادی اشتباه است / برای تغییر وضعیت موجود باید طرحی نو دراندازیم
جبار کیانی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج در گفتوگو با خبرنگاران از مشکلات اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد و عوامل مرتبط با آن سخن گفت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی یاسوج در گفتوگو با کبنانیوز از مشکلات اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد و عوامل مرتبط با آن سخن گفت.
جبار کیانی با بیان اینکه لازمه توسعه اقتصادی، وجود امید در جامعه است، گفت: اگر دولت به وعدههایش در استان عمل کند، نیاز است که مدیران و مسئولین جدیتر، پیگیرتر و بدون حاشیهتر در کنار مردم قرار گیرند.
وی در ادامه به رفتار برخی از مدیران اقتصادی انتقاد کرد و اظهار داشت: اگر آماری به درستی به جامعه ارائه نشود، مردم سریعاً به آن واکنش نشان میدهند.
وی ادامه داد: آن چیزی که شیرازه عملکردی واقعی مسئولین ما را در راستای سیاستهای دولت نشانه گرفته، همین آماری است که با نگاه مردم متفاوت است. بنابراین باید تلاش شود آمار به سمتی رود که مردم آن را باور کنند.
کیانی ضمن انتقاد به عملکرد برخی از مدیران اقتصادی، با بیان اینکه حوزه اقتصادی سهم بسیار زیادی در ناهنجاریهای اجتماعی دارد، عنوان کرد: رفتارهای غیرمتعارف در سطح جامعه، نتیجه عملکرد مسئولینی است که قرار است ثبات اقتصادی را به جامعه برگردانند.
رئیس اتاق بازرگانی اظهار داشت: در ابتدای سال، تئوری رشد 9/8 درصدی تولید داخلی استان مطرح شد و ما نیز این تئوری را به عنوان یک دستور کار برای جلسات شورای گفتوگو برگزیدیم تا عملکرد مدیران اقتصادی را در تحقق این برنامه رصد کنیم.
وی با بیان اینکه ما از همان جلسات مقدماتی عرض کردیم که این تئوری محقق نخواهد شد، گفت: تاکنون مستنداتی که به ما نشان دهد میتوانیم به این عدد برسیم را نیافتهایم.
کیانی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در استان کهگیلویه وبویراحمد همیشه منفی بوده، گفت: شعارهای بلندپروازانهای که تحقق پیدا نمیکنند را نباید مطرح کنیم؛ چرا که فضای جامعه از آنها متأثر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج ضمن اشاره به اینکه ما در شرایط خاصی از اقتصاد کشور قرار داریم، عنوان کرد: میدان بازی وجود ندارد که ما بتوانیم در آن بازی کنیم.
کیانی در ادامه به دلایل عدم توسعه متوازن اشاره کرد و گفت: توسعه متوازن در یک سرزمین شکل نمیگیرد، مگر اینکه مجموعه عوامل آن با هم عمل کنند.
وی ادامه داد: موتور محرکه و تصمیمگیری درون هر حوزه جغرافیایی، سازمان مدیریت و برنامهریزی است که مأموریتهای آن، برنامهریزی برای حوزههایی است که دولت، منابع برای توسعه آن را در اختیار دارد.
وی تأکید کرد: اگر هزاران میلیارد هم منابع وجود داشته باشد، بدون برنامه، به طور یقین، به هدر خواهند رفت.
کیانی تصریح کرد: زمانی میتوانیم در منابع تخصیص یافته موفق باشیم که برای همه منابع، استراتژیهای از قبل تعیینشده داشته باشیم؛ یعنی اینکه در یک بودجه با برنامه، ما هرگز نباید شاهد هزینهکرد بودجهای که گاهاً برای خرید محبوبیت یک مجموعه افراد خاص میشود نباشیم.
وی با بیان اینکه ما در کهگیلویه و بویراحمد فاقد یک استراتژی توسعهای بلندمدت هستیم، گفت: برای درست هزینه کردن منابع اختصاصیافته، باید نیروهای انسانی متخصص، کارآمد و دارای دانش فنی داشته باشیم؛ افرادی که بهدرستی توسعه را میفهمند و تحت تأثیر فشارهای بیرونی که عمدتاً سیاسی است، قرار نگیرند.
کیانی یکی از راههای توسعه را تعریف مگاپروژهها در استان کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد و گفت: برای توسعه، باید پروژههایی را تعریف کنیم که در طول مسیر و راهاندازی، نیازمند زیربخشهای دیگری برای توسعه باشد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه هیچ استراتژی واحدی برای چند پروژه مشخصی که در استان هست، نداریم، سهم ما از ظرفیتهای اصل 44 و همچنین از سرمایهگذاری هلدینگهای بزرگ مغفول مانده است.
کیانی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیتهای موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد نهایت استفاده را ببریم، لازم است عملکرد مدیران را رصد و راستیآزمایی کنیم.
وی در ادامه پرده از یک موضوع مهم برداشت و گفت: توپوگرافی سرزمینی استان، 87 درصد کوه، جنگل و رودخانه و منابع ملی یا انفال است و تنها 13 درصد از استان دشتهای حاصلخیز برای زراعت است. این 87 درصد در استان ما به یک تهدید تبدیل شده، در حالی که یک فرصت فوقالعاده ارزشمند است که ما هیچ بهرهای از آن نبرده و تاکنون یک استراتژی مشخص در خصوص آن در نظر نگرفتهایم.
کیانی با بیان اینکه ما موانع بسیار جدی در حوزه سرمایهگذاری در استان داریم، تأکید کرد: برای تغییر وضعیت موجود باید بتوانیم طرحی نو دراندازیم.
ادامه دارد...