کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در گفت‌وگوی کبنا با حجت الاسلام وحدانی فر مطرح شد

وقتی مسوولان شورای فرهنگ عمومی را با جلسه مشورتی اشتباه می‌گیرند! / نقش دانشگاه‌ها در توسعه فرهنگی کهگیلویه

20 دی 1399 ساعت 18:33

اشکال کار این است که در بحث آموزش ضعیف هستیم، بعد از رخ دادن اتفاقی تازه می گوییم چه باید کنیم. درحالی که باید از قبل این برنامه ریزی ها می شد،آموزش و پرورش،دانشگاه ها و حوزه های علمیه در این خصوص نقش مهمی دارند.


شورای فرهنگ عمومی کشور با هدف توجه بیشتر به مسائل فرهنگی استان‌های کشور نسبت به تأسیس و تشکیل شورای فرهنگ عمومی در مراکز استانها  و سپس شهرستان‌ها اقدام نمود.
تهیه و تدوین و پیشنهاد طرح‌های عملیاتی و کاربردی برای بهبود شاخص‌های فرهنگ عمومی استان یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی استان‌ها است که متاسفانه به نظر می‌رسد مسوولان کهگیلویه و بویراحمد آنگونه که باید به اهمیت این شورا توجه ندارند.
در زیر گفت وگویی با حجت الاسلام وحدانی فر رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه داشتیم و به آسیب شناسی این موضوع پرداختیم که در زیر می‌خوانید:
کبنا: چرا مصوبات شورای فرهنگ عمومی ضمانت اجرایی ندارند؟
یکی از دلایلی که مصوبات شورای فرهنگ عمومی اجرا نمی‌شود، عدم آگاهی مسولان نسبت به جایگاه شورای فرهنگ عمومی است.
متاسفانه در برخی استان‌ها و شهرستان‌ها، شورای فرهنگ عمومی را یک  شورای مشورتی و فکری و جلسه عادی می‌بینند.
درحالی که شورای فرهنگ عمومی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است  که مصوبات آن لازم اجرا است.
در کهگیلویه هم به دنبال برگزاری جلسات با مصوبه‌های زیاد و اجرا نشده نیستیم.
مصوبات اولین جلسه شورا که در شهرستان داشتیم همه اجرا شد جز یک مورد که نیاز به برگزاری و هماهنگی در جلسه‌ای پیش از اجرا دارد.
طبیعتاً امکان برگزاری جلسات مکرر به خاطر کرونا در شهرستان وجود نداشت و حتی برگزاری جلسات در این شرایط یک اقدام غیر فرهنگی تلقی می‌شد.

کبنا: با توجه به شدت آسیب‌های اجتماعیِ شهرستان می‌توان گفت که شورای فرهنگ عمومی نتوانسته به دل جامعه نفوذ کند/علت چیست، آیا موضوعات مطرح شده در شورا با مشکلات جامعه سنخیتی ندارد؟
نیاز است جلساتی  درخور و توان شهرستان برگزار شود.
مثلاً در بحث فضای مجازی اصلاً این موضوع  در دسترس شورای فرهنگ  شهرستان نیست که حالا ما تصمیم بگیریم فضای مجازی جمع شود یا توسعه یابد، در سطح کشور مسولان باید تصمیم گیری کنند.
آنچه در شهرستان می‌توان انجام داد، بحث آموزش است بیش از این نمی‌توانیم اثر بگذاریم چون در اختیارات شورای فرهنگی شهرستان نیست.

کبنا: عملکرد دانشگاه‌ها را در توسعه فرهنگ شهرستان چگونه می‌بینید؟
از زمانی که من به کهگیلویه آمدم، به دلیل شرایط کرونایی، دانشگاه‌ها تعطیل بودند لذا نمی‌توان معیار سنجی کرد که عملکرد مطلوبی داشتند یا نه.
برخی موارد جهانی است با توجه به اینکه در حوزه ادیان و مذاهب فعالیت داشتم باید بگویم که کشور ما در آسیب‌های اجتماعی نسبت به خیلی از کشورها وضعیت مطلوب‌تری دارد.
ولی نسبت به فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه جدی را نداریم، فضای مجازی تهدیدی برای فرهنگ ایرانی اسلامی است که می‌طلبد خانواده‌ها و مسولین تدبیری بیندیشند.
دانشگاه‌ها و حوزه‌ها در آموزش، تبیین روشنگری و بصیرت افزایی می‌توانند بسیار اثرگذار باشد.
اشکال کار این است که در بحث آموزش ضعیف هستیم، بعد از رخ دادن  اتفاقی تازه می گوییم چه باید کنیم.
درحالی که باید از قبل این برنامه ریزی‌ها می‌شد، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در این خصوص نقش مهمی دارند.
 


کد مطلب: 429505

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/interview/429505/وقتی-مسوولان-شورای-فرهنگ-عمومی-جلسه-مشورتی-اشتباه-می-گیرند-نقش-دانشگاه-ها-توسعه-فرهنگی-کهگیلویه

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1