سید محسن محمودینیکو، کارشناس ارشد زمین شناسی و محیط زیست در گفتوگو با کبنانیوز؛
سد خرسان یا حادثه خرسان؟!
6 اسفند 1401 ساعت 1:58
گاهی میگویند این طرح ملی است، در حالی که اگر ملی است چرا منافعی برای مردم ندارد. این طرح توسعه پایدار را در نظر نگرفته است. این آب برای شرب مردم کویر نیست، چون آنها از قناتها استفاده میکنند، این آب فقط برای صنایع است، اگر این آب برای صنایع کویری برود، در این منطقه در سالهای بعد مشکلات کم آبی ایجاد میکند. این سد مخرب و آسیبزا است.
سید محسن محمودینیکو_ کارشناس ارشد زمین شناسی و محیط زیست، موسس و مدیر سازمان مردم نهاد احیاء نفس زمین_ در گفتوگو با خبرنگار کبنانیوز میگوید: از نظر محیط زیست انسانی، هزاران خانوار از اینجا آواره میشوند، اینها تبعاتی است که مردمی که سالها با این محیط زندگی کردهاند باید به اجبار بپذیرند و کوچ اجباری داشته باشند، مردم قطعاً نمیتوانند جای خیلی خوبی برای زندگی پیدا کنند، مجبورند در حاشیه شهر ساکن شوند، از طرفی این مردم شغلی ندارند و کاری ندارند، دولت هم برای آنها بعد از این اتفاق برنامهای ندارد.
وی با بیان اینکه «یکی از دلایل زلزله همین سدها است» اظهار داشت: سادات محمودی منطقه بکر، زیبا با ذخیره بسیار غنی طبیعی میخواهد به زیر آب برود. درختان بلوط فقط منابع طبیعی نیستند، بلکه اینها که بالای 1000 سال سن دارند میراث فرهنگی منطقه هستند. بزرگترین ذخایر حیات وحش را در این منطقه داریم، با احداث این سد ممکن است گونههای حیاط وحش در اینجا از بین بروند، و تغییر کنند. سد خرسان 3 مطالعات زیست محیطی ندارد، ما میخواهیم اگر مطالعاتی وجود دارد آن را بخوانیم ولی نیست.
محمودی نیکو افزود: گاهی میگویند این طرح ملی است، در حالی که اگر ملی است چرا منافعی برای مردم ندارد. این طرح توسعه پایدار را در نظر نگرفته است. این آب برای شرب مردم کویر نیست، چون آنها از قناتها استفاده میکنند، این آب فقط برای صنایع است، اگر این آب برای صنایع کویری برود، در این منطقه در سالهای بعد مشکلات کم آبی ایجاد میکند. این سد مخرب و آسیبزا است.
کد مطلب: 458939