کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

سرگذشت آردها در روستاهای بویراحمد / شجاعی و صداقت کیش به مردم پاسخ بگویند (شماره 1)

16 ارديبهشت 1403 ساعت 15:28

روستائیان ولی‌نعمتان حقیقی این مملکت هستند که با کمترین توقع و چشمداشتی برای گذران زندگی خود تلاش می‌کنند و در کنار زندگی و تولیدات دامی و باغی و کشاورزی برای خود و خانواده برای رونق چرخ‌های اقتصادی و تولیدی کشور تلاش می‌کنند. این قشر از مردم نه‌تنها مانند شهرنشینان سربار تولیدی نیستند و خدماتی محسوب نمی‌شوند، بلکه منبع تولید و کمک‌کننده به حرکت چرخ‌های تولیدی کشور هستند و دسترنج آنها بر سفره شهرنشینان و مدیران و بازاریان و... دیده می‌شود.


روستائیان ولی‌نعمتان حقحیقی این مملکت هستند که با کمترین توقع و چشمداشتی برای گذران زندگی خود تلاش می‌کنند و در کنار زندگی و تولیدات دامی و باغی و کشاورزی برای خود و خانواده برای رونق چرخ‌های اقتصادی و تولیدی کشور تلاش می‌کنند. این قشر از مردم نه‌تنها مانند شهرنشینان سربار تولیدی نیستند و خدماتی محسوب نمی‌شوند، بلکه منبع تولید و کمک‌کننده به حرکت چرخ‌های تولیدی کشور هستند و دسترنج آنها بر سفره شهرنشینان و مدیران و بازاریان و... دیده می‌شود.
هر کدام از روستاها باتوجه‌به اقلیم آب‌وهوایی و استعدادهای طبیعی تولیدکننده محصولی دیمی و آبی برای کشور است. برخی از روستاها تولیدات دامی و حیوانی دارند. بسیاری از روستاها گندم‌کاری ندارند و یا اگر دارند روانه سیلوهای نگهداری می‌شوند و الی‌آخر.
یکی از سیاست دولت در حمایت از روستائیان توزیع ماهیانه کیسه‌های آرد در مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد است. قطعاً این توزیع آرد ضابطه و قواعد و معیارهایی دارد و خانوارها باید متناسب با قانون از آن برخوردار شوند. دستگاه‌های مربوطه یعنی تعاونی روستایی باید این اطلاعات را در اختیار روستائیان کم‌سواد و کم اطلاع قرار دهد تا بتوانند از حق خود دفاع کنند و اگر عامل توزیع درصدد ضایع کردن حق آنها باشند از خود دفاع کنند و از طرفی هشدار لازم را به عامل توزیع بدهند و بر آنها نظارت مستمر داشته باشند. کاری که باتوجه‌به گزارش‌های مکرر مردمی متأسفانه صورت نمی‌گیرد!
علاوه‌برآن نکته مهمی که وجود دارد میزان سهمیه و تخصیص ماهانه و غیر ماهانه است. علی‌الظاهر ماهانه هر خانوار سهمیه دارد که باید عامل توزیع در اختیار آنها قرار داده و مبلغ آن را دریافت کند. این وظیفه عامل توزیع است جز آنکه خود خانوار سهمیه ماه را نخواهد که چنین چیزی به‌ندرت اتفاق می‌افتد. بنا بر گزارش‌های مکرر در مکرر روستائیان، برخی از این عامل‌های توزیع در این موارد به‌راحتی آنها را فریب می‌دهند و می‌گویند دیر آمدید سهمیه شما از بین رفت. مثلاً اگر در یک روز خاص نتوانند به محل توزیع رجوع کنند، بهانه می‌کنند که چرا دیروزعصر نیامدی و سهمیه شما پرید و رفت که رفت!
یا مثلاً برخی از عوامل توزیع با خودرو به روستاهای زیر نظر خود می‌روند و در دقایقی در روستا می‌ماند و هر تعداد از مردم روستا که حضور داشتند و مراجعه کردند، سهمیه آرد خود را دریافت می‌کنند و بقیه که به هر دلیل (از عدم اطلاع از حضور عامل توزیع، یا بیماری، تا مسافرت یا کار بر زمین کشاورزی و باغ خود در خارج روستا و...) خبردار نشود و نتواند حضور یابد، سهمیه وی را حذف می‌کنند!
حساب کنید؛ اگر هر عامل توزیع با ترفندهای مخصوص و سوءاستفاده از کم‌اطلاعی روستائیان مظلوم و باصفا، برخی سهمیه‌ها را چپاول کند و به شیوه‌هایی که مثلاً روستایی نبوده و دیر آمده و به خانوار با جمعیت بیشتر سهمیه کمتر بدهد و... انواع ترفند که مسئولان مربوطه خود بهتر می‌دانند، ولی تعلل در نظارت دارند، چه می‌شود؟ فرض کنید عامل توزیع در ماه 50 تا 100 مورد اینگونه عمل کند و این سهمیه را به روستایی ندهد و قطعاً هم که برگشت نمی‌دهد و خود در بازار آزاد بفروش می‌رساند، ماهانه به تناسب هر کیسه را با ده برابر و حتی بیشتر از آن به فروش می‌رساند و سود هنگفت میلیونی از حق مردم روستا به جیب خواهد زد!!!
خود بخوانید حدیث مفصل از این مجمل!
به‌زودی گزارش‌های مفصلی با تدارک مصاحبه با برخی روستائیان و دهیاران دراین‌خصوص منتشر خواهد شد.
 
قابل‌ذکر است؛
مدیرکل سازمان تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد؛ علی بخش شجاعی
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد؛ ابوالحسن صداقت کیش
 
جهت اطلاع و استحضار و اقدام مقامات محترم نظارتی؛
مدیرکل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد؛ محمدمهدی صالحی
مدیرکل بازرسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد؛ علی‌اصغر قلی‌پور


کد مطلب: 475532

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/475532/سرگذشت-آردها-روستاهای-بویراحمد-شجاعی-صداقت-کیش-مردم-پاسخ-بگویند-شماره-1

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1