کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

پاسخ جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به گزارش کبنانیوز در باره انارستان‌های بیمار و کرم‌خوره کوشک

19 مهر 1402 ساعت 10:39

جهرم شاکریان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بویراحمد با ارسال مطلبی به خبر کبنانیوز در خصوص باغات انار منطقه کوشک این شهرستان واکنش نشان داد.


جهرم شاکریان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بویراحمد با ارسال مطلبی به خبر کبنانیوز در خصوص باغات انار منطقه کوشک این شهرستان واکنش نشان داد.
به گزارش کبنا در این مطلب آمده است؛
مدیر محترم سایت کبنانیوز
احتراماً، در پاسخ به مطلب ((انارستان‌های بیمار و کرم خورده منطقه کوشک بویراحمد)) با کد ۴۶۷۸۹۱ که در تاریخ دوشنبه ۱۷ مهرماه سال جاری منتشر شد، موارد ذیل جهت استحضار جنابعالی و باغداران عزیز منطقه کوشک عنوان می‌شود انتظار می‌رود مطابق با قوانین مطبوعات، این متن در صفحه اول آن سایت منتشر شود.
قبل از هر چیز لازم است از همراهی و دلسوزی قاطبه رسانه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد از بخش کشاورزی قدردانی کنیم و این سؤال را از سایت کبنانیوز مطرح کنیم که هر چند خدمت به این مردم عزیز هرچقدر هم که باشد، کم است اما چگونه است که با وجود خدمات قابل قبول جهاد کشاورزی در منطقه کوشک، در این سایت گزارشی پخش می‌شود که تمام خدمات دولت و نظام نادیده گرفته می‌شود و خراب شدن میوه چند درخت یا چند باغ را به تمام منطقه تعمیم می‌دهید؟
بدون شک مردم فهیم منطقه کوشک افرادی قدرشناس و واقع‌بین بوده و تأیید می‌کنند که جهاد کشاورزی در حد توان و مقدورات در کنار آن‌ها بوده و اقدامات خوبی در این دیار انجام شده و انجام خواهد شد؛ تأمین آب، احداث پمپاژ و اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار در بیش از ۲۰۰ هکتار از باغات کوشک، احداث یک هزار متر کانال بتنی، احداث سه باب استخر ذخیره آب، خرید و نصب ۲ دستگاه فیلتراسیون، توزیع نهال رایگان در کنار برگزاری بیش از هشت کلاس آموزشی، تنها بخشی از خدمات جهاد در منطقه کوشک است که البته این‌ها به معنای نبود کاستی‌ها نیست و تلاش جهاد کشاورزی همواره بر این است تا با همکاری خود کشاورزان و تولیدکنندگان، شرایط بهتری را رقم بزند.
و اما در مورد آفتی که در باغات کوشک به آن اشاره کردید، نکته نخست اینکه همه باغات با چنین آفتی مواجه نیستند و فقط چند باغ با این مشکل مواجه شدند و اینکه در این گزارش از همه باغات منطقه کوشک نام برده شد به نوعی سیاه‌نمایی و زیر سؤال بردن تولیدکنندگان کاربلدی است که با به‌کارگیری نکات فنی و به‌روز با کیفیت‌ترین انار را تولید می‌کنند.
بدون شک انتشار این گزارش بیش از آنکه حمایت از باغداران باشد، بازار فروش انار‌های باکیفیت منطقه کوشک را با چالش مواجه می‌کند.
پاسخ جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به گزارش کبنانیوز در باره انارستان‌های بیمار و کرم‌خوره کوشک
باید گفت که باغ و باغداری با آفت و بیماری عجین است و بدون شک اگر توصیه‌های علمی و فنی کارشناسان کشاورزی در مزارع و باغات به کار گرفته نشود، شاهد خسارت جدی به محصولات خواهیم بود؛ در این زمینه جهاد کشاورزی به وظیفه خود عمل کرده و طبیعی است که استقبال کشاورزان و عمل به توصیه‌های فنی و علمی امری اختیاری است.
به عنوان مثال یکی از علل گسترش آفت کرم گلوگاه انار عدم آبیاری به موقع و مناسب است که اگر باغداری به هر دلیلی این کار را انجام ندهد، نمی‌توان جهاد کشاورزی را مقصر دانست؛ وظیفه جهاد کشاورزی برگزاری کلاس‌های آموزشی است که این کار را انجام داده است.
نکته مهم دیگری که انتظار می‌رفت خبرنگار آن سایت از آن مطلع بود این است که آفت کرم گلوگاه انار از آفات خصوصی خسارت‌زا به باغات انار بوده و در زمره آفات عمومی و همگانی قرار ندارد لذا مدیریت و کنترل این آفت بر عهده باغداران عزیز است اما با این وجود اقداماتی ترویجی و آموزشی از سوی جهاد کشاورزی به باغداران ارایه شد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود‌.
کرم گلوگاه انار با نام علمی Ectomyelois ceratoniae از راسته‌ی بالپولکداران یا پروانه‌ها می‌باشد. کرم گلوگاه انار، مهمترین عامل كاهش كمی و كیفی محصول انار است. این آفت همه چیز خوار بوده و در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان و از جمله استان ما پراکنده است. در بهار با شروع رشد میوه، حشره ماده درون ناحیه پرچم انار تخم‌ریزی می‌کند. از آنجایی که لاروها(حالت کرم) قادر به نفوذ مستقیم به میوه‌ها نیستند تنها راه ورود کرم از طریق پرچم میوه می‌باشد.
عدم آبیاری مناسب، تغذیه ناکافی درخت با کود‌های توصیه شده و همچنین باران‌های تابستانی منجر به سوختگی، ترک خوردگی میوه می‌شود و باعث افزایش آلودگی به این آفت می‌گردد.
این نکته نیز ضروری است که كنترل شیمیایی این آفت، به دلیل گذراندن تمامی مراحل رشد درون میوه، گذاشتن تخم‌ها درون تاج و روی پرچم‌ها، بالا بودن تعداد و تداخل نسل كارائی مناسبی ندارد و از این منظر نیز کوتاهی انجام نگرفته است اما در خصوص مبارزه بیولوژیک و انتقال این دانش به در بین باغداران کوشکی اقدامات خوبی انجام شد.
سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های گذشته (از سال ۱۳۸۶ تا کنون) با اجرای ده‌ها کلاس آموزشی-ترویجی ((مدیریت تلفیقی مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار)) و تهیه اطلاعیه و کتابچه سعی بر انتقال دانش و تجربه به باغداران محترم منطقه کوشک داشته است.
در جهت آموزش روش‌های نوین مبارزه و کاهش مصرف سموم شیمیایی، «تله‌های فرومونی مخصوص کرم گلوگاه انار» در انارستان‌های مذکور نصب و تاریخ مناسب مبارزه تعیین و از طریق صدا و سیمای مرکز استان، رسانه‌ها و مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها به اطلاع باغداران رسانده شده است.
پاسخ جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به گزارش کبنانیوز در باره انارستان‌های بیمار و کرم‌خوره کوشک
همچنین این سازمان با تهیه و توزیع دستگاه‌های مکانیکی تاج تراش، تله‌های نوری، زنبور تریکوگراما و مواد بیولوژیک و دوست‌دار طبیعت مانند محلول B. t و پودر کائولین بصورت کاملاً رایگان تلاش خود را در جهت حمایت باغداران آن منطقه انجام داده است.
نکته دیگری که لازم است به آن اشاره شود این است که کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاه پزشکی در طول سال آماده همکاری با باغداران هستند.
شهرستان بویراحمد با داشتن ۲۲ داروخانه گیاهپزشکی مجهز با سموم شیمیایی و غیر شیمیایی متنوع هیچ گونه کمبودی در ارائه خدمات به باغداران نداشته و در هر زمان و در جای جای استان عزیزمان در کنار تمامی بهره برداران بخش کشاورزی خواهند بود.


کد مطلب: 467971

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/467971/پاسخ-جهاد-کشاورزی-کهگیلویه-بویراحمد-گزارش-کبنانیوز-باره-انارستان-های-بیمار-کرم-خوره-کوشک

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1