این اعداد و ارقام در گزارش وب سایت "Bloodsky" در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است که نشان میدهد سردرد به دلایل مختلفی از جمله رژیم غذایی، سطح آب، محیط کار و خانه و همچنین سلامت عمومی انسان رخ میدهد.
مطالعات ذکر شده در این گزارش تایید میکند که متداولترین انواع سردردها میگرن، سردردهای تنشی و سردردهای سینوسی است.
براساس این گزارش در بیشتر موارد، سردردها نسبتاً بی خطر هستند؛ با این حال و در بعضی موارد میتواند نشان دهنده مشکلات جدی بهداشتی مانند سکته مغزی، تومورهای مغزی یا آنوریسم باشد.
سردرد از چند طریق مانند رژیم غذایی مناسب قابل کنترل و تسکین است؛ به گونهای که برخی غذاها باعث بروز سردرد میشوند و برخی دیگر آن را درمان میکند.
خوراکیهایی که سردرد را درمان میکنند، به شرح زیر است:
موز: به دلیل غنی بودن از پتاسیم و منیزیم، متداولترین و آسانترین راه حل برای مقابله با سردرد است؛ این میوه به حفظ تعادل خوب الکترولیتها در بدن، آزاد سازی رگهای خونی و کاهش سردرد کمک میکند.
قهوه: اما به شرطی که به مقدار کم استفاده شود، زیرا نوشیدن آن میتواند برای برخی افراد سردرد ایجاد کند، در حالی که برخی از قهوهها میتوانند فوراً درد ضربان ضربان دار را درمان کنند. از آنجا که قهوه ادرار آور است، در صورت مصرف زیاد، باعث کمبود آب بدن میشود و ممکن است سردرد را افزایش دهد.
بادام: انواع بادام یکی از غذاهای سالم برای سردرد هستند، زیرا سرشار از منیزیم بوده و با آرام کردن عروق خونی میتوانند به آرامش سردرد کمک کنند.
سیب زمینی پخته: این غذا به خاطر غنای بالای پتاسیوم، یکی از بهترین غذاها برای آرام کردن سردرد است.
اسفناج: سبزیجات برگ دار منبع غنی از منیزیم هستند و برای درمان میگرن فوق العاده مؤثرند. مطالعات نشان میدهد که منیزیم دارای خواص قوی در تسکین سردردهای میگرنی است. شما میتوانید هنگام احساس سردرد ضربان دار، با خوردن یک فنجان اسفناج جوشانده آن را درمان کنید.
دانههای کتان: این دانه یک داروی محبوب برای درمان سردرد است زیرا سرشار از امگا ۳ است و میتواند به کاهش درد مرتبط با میگرن کمک کند. بسیاری از سردردها فقط به دلیل التهاب ایجاد میشوند، بنابراین یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند به شما در آرام کردن سردردتان کمک کند.
کلم بروکلی:این نوع کلم یک منبع کم آلرژی و سرشار از منیزیم است که خوردن کلم آب پز یا بخارپز شده آن فلفل تند میگرن را تسکین میدهد.
شیر کم چرب: یکی از بهترین غذاهایی است که به کاهش سردرد کمک میکند، به خصوص اگر کمبود آب بدن علت این سردرد باشد.
ماهیهای چرب: مانند ماهی قزل آلا و ماهی تن از بهترین غذاهایی هستند که به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامینهای گروه B مانند B۶ و B۱۲ میتوانند به کاهش سردرد کمک کنند. به طور کلی، غذاهای دریایی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کاهش تومور مغزی کمک میکنند.
نان تست شده: خوردن کربوهیدرات بسیار کم منجر به سردرد میشود، زیرا مغز و بدن گلیکوژن کافی دریافت نمیکنند که منجر به سردرد میشود؛ بنابراین لازم است با خوردن نان تست سبوس دار تعادل کربوهیدراتها در بدن حفظ شود، زیرا افزایش کربوهیدراتهای سالم باعث بهبود روحیه شما میشود.
خوردن غلات کامل و فیبردار نه تنها مقدار زیادی فیبر غذایی به شما میدهد، بلکه به کاهش سردرد در دوران قاعدگی برای خانمها نیز کمک میکند.
اما غذاهایی که باعث بروز سردرد میشوند، به شرح زیر است:
کافئین: مصرف بیش از حد کافئین ممکن است احتمال بروز میگرن را در برخی افراد افزایش دهد. خوراکیهای حاوی کافئین شامل قهوه، چای و شکلات هستند.
شیرین کنندههای مصنوعی: این مواد غذایی مانند ساخارین، استو سولفام، آسپارتام، نووتام و سوکرالوز نیز یکی از دلایل بروز سردرد هستند. این شیرین کنندههای مصنوعی در بیشتر غذاهای فرآوری شده مانند کنسرو سبزیجات و تنقلات، شیرینی، محصولات لبنی کنسرو شده یافت میشود.
شکلات: مخصوصاً آنهایی که حاوی درصد کمی کاکائو هستند، به دلیل وجود مواد شیمیایی مانند تیرامین، بتا فنیل اتیل آمین و کافئین در برخی افراد میگرن ایجاد میکند. براساس مطالعات انجام شده، شکلات دومین علت سردردهای میگرنی بعد از الکل است.
پنیر پیر: مانند پنیر فتا، پنیر پارمزان و پنیر آبی، چون این نوع از پنیرها حاوی تیرامین هستند. تیرامین مادهای شیمیایی است که در نتیجه تخریب پروتئین ایجاد میشود.
سس: سس گوجه فرنگی، گوشت فرآوری شده، میسو و تمپه، که حاوی MSG مونو سدیم گلوتامات هستند.
گوشتهای فرآوری شده: مانند سوسیس و کالباس زیرا برای حفظ رنگ خود با نیترات پوشانده میشوند و هنگام خوردن، اکسید نیتریک را در خون آزاد میکنند که تصور میشود رگهای خونی مغز را گسترش داده و منجر به سردردهای شدید میشود.
غذاهای منجمد: این مطالعه میگوید که خوردن غذاهای منجمد مانند بستنی در بیشتر افراد منجر به سردرد میشود.
غذاهای شور: مانند ماکارونی سریع پز، چیپس سیب زمینی، آجیل، سسهای سالاد چاشنی و ... ممکن است حاوی مواد نگهدارنده مضر باشند و در برخی افراد سردرد ایجاد کند.
غذاهای ترش و تخمیر شده: مانند سبزیجات و میوههای ترشی، کیمچی و کومبوچا، زیرا حاوی مقادیر زیادی تیرامین و هیستامین هستند که ممکن است در برخی افراد سردرد ایجاد کند.