تاریخ انتشار
شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۲۳
کد مطلب : ۴۱۱۰۱۹

ابتلای 43 نفر به بیماری هزارچهره؛ در کهگیلویه و بویراحمد

۰
ابتلای 43 نفر به بیماری هزارچهره؛ در کهگیلویه و بویراحمد
کبنا ؛
تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود. به طور نادری باکتری عامل تب مالت می تواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد. بیماری تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌گردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد.
«داریوش بستام» درباره این بیماری گفت: تب مالت در واقع یک بیماری شغلی است و شایع ترین بیماری مشترک بین انسان و حیوان نیز محسوب می شود که به بیماری هزار چهره نیز معروف است‌.

وی اظهارکرد: استفاده از فرآورده های لبنی آلوده از جمله پنیر، شیر و کره، تماس با دام های آلوده، تماس با پوست آسیب دیده و مخاط، تنفس کردن در آغل گوسفندان و تماس دامداران با جفت حیوان موقع زایمان عمده ترین راه های انتقال بیماری تب مالت هستند.

کارشناس بیماری های مشترک انسان و حیوان مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: معمولا فرد مبتلا به این بیماری علائمی ندارد اما در صورت داشتن تب، بدن درد، ضعف، کاهش وزن، بی اشتهایی، تعریق، سردرد و دردعضلانی مشکوک به بیماری تب مالت است.

بستام تصریح کرد: این بیماری علائم خاصی ندارد اما با بعضی از بیماری ها علائم یکسانی دارد.

وی ادامه داد: کسی که علائم ذکر شده را دارد باید حتما اقدام به انجام آزمایش کند و به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند.

کارشناس بیماری های مشترک انسان و حیوان مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: افزایش آگاهی جامعه، همکاری با سازمان دامپزشکی جهت واکسیناسیون دام ها،شست و شو صحیح دست ها بعد از تماس با محیط آلوده، استفاده از لباس کار، کفش مخصوص و ماسک در صورت ورود به محل زندگی دام ها برای مبارزه با این بیماری و جلوگیری از ابتلا به این بیماری انجام شود.

بستام تاکید کرد: همچنین باید گوشت را از مراکز و فروشگاه های معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کرد، شیر را به مدت سه تا پنج دقیقه جوشید، پنیر سنتی حتما باید ۳ ماه در آب نمک باشد، گوشت از کشتارگاه های مجاز تهیه شود و محل زایمان دام و کشتارگاه نیز ضد عفونی شود.

وی اضافه کرد: طی سال گذشته ۱۲۴ مورد در سطح استان به بیماری تب مالت مبتلا شدند و میزان بروز ۱۷ درصد بوده است به این معنا که از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۷ مورد مبتلا به این بیماری شناسایی شده است. این بیماری کشنده نیست اما عوارضی هم چون بیماری کلیوی، قلبی، چشمی و استخوانی دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1