کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اردلان زینل‌زاده در گفت‌وگوی اختصاصی با کبنانیوز:

گفتار درمانی اپیدمی مسئولین است /شرکت نفت گچساران دچار بحران مدیریتی شده/ آب از سرچشمه گل آلوده / من به جای برخی از قشقایی‌ها تقاضای عفو می‌نمایم / اتحاد در ایل قشقایی سهل الوصول / فولادی از جسورترین سیاسیون است/ خنده‌های دایی‌های اصیلم در باوی / توضیحات زینل زاده در باره ارتباطش با تاجگردون و اجماع اصولگرایان

23 ارديبهشت 1398 ساعت 15:19

اردلان زینل زاده شهردار معروف دوگنبدان و از چهره‌های سیاسی و اجتماعی شهرستان گچساران به شمار می‌رود که نام او به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات مجلس 98 بر سر زبان‌ها است. زینل‌زاده عملکرد نسبتاً خوبی از خود در دوران مسئولیتش در شهرداری دوگنبدان ارائه داد. او اکنون به پشتوانه همان سابقه قصد دارد در انتخابات آینده حضور داشته باشد. در زیر، گفتگویی با اردلان زینل زاده در رابطه با مسائل سیاسی و انتخابات مجلس ترتیب داده ایم تا به برخی پرسش ها و ابهامات موجود پاسخ داده شود.


اردلان زینل زاده شهردار معروف دوگنبدان و از چهره‌های سیاسی و اجتماعی شهرستان گچساران به شماره می‌رود که نام او به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات مجلس 98 مطرح است، زینل‌زاده عملکرد نسبتاً خوبی از خود در دوران مسئولیتش در شهرداری دوگنبدان ارائه داد و او اکنون به پشتوانه همان سابقه قصد دارد در انتخابات آینده حضور داشته باشد، لذا در رابطه با مسائل سیاسی و انتخابات مجلس با وی به گفت‌وگو پرداختیم که از نظر شما خوانندگان می‌گذرد.
برای اینکه وارد بحث شویم لطفاً دلایل حضور خود را در عرصه انتخابات بیان کنید؟
در ابتدا عرض سلام و ادب دارم خدمت جنابعالی و مردم شریف استان خصوصاً شهروندان محترم گچسارانی و باشتی و آرزوی قبولی طاعات. قطعاً دلایل زیادی هم با دید کلان و ملی هم با دید خرد و محلی وجود دارد. در سطح کلان شاید بتوان گفت مجلس عالیترین رکن از ارکان نظام است. بنیانگذار کبیر انقلاب فرمودند مجلس در رأس امور است.
به نظر شما امروز مجلس اینچنین است و به عنوان نهاد نظارتی و تمشیتی رسالت خود را انجام می‌دهد؟ قطعاً اینطور نیست. در سطح خرد هم مسائل و مشکلات عدیده‌ای خصوصاً مسائل اقتصادی و بیکاری گریبانگیر خانواده‌ها و جوانان است ولی گمان دارم هیچ برنامه‌ای در این خصوص دنبال نمی‌شود چرا هیچ کس از ریاست جمهور یا وزرا پیگیر اجرای برنامه‌های پنج ساله نمی‌شود واقعا اگر دولت یا وزیری توانایی ندارد باید عذرش خواسته شود. اما اینچنین نبوده و بدین روال همچنان خواهد بود. تغییر در رویکردهای ملی و خصوصاً اصلاح روابط کاملاً ناموزون قوای تقنینی و اجرایی و طی طریق بر رول قانون تنها راه برون رفت از شرایط اسفناک و مهلک فعلی است و محتاج به نگرشهای جدید است که در فرمایشات مقام معظم رهبری تحت عنوان اصلاح ساختاری و گام دوم انقلاب کاملاً مشهود می‌باشد. متاسفانه گفتار درمانی اپیدمی مسئولین است. در سطح خرد هم تمامی مشکلات منبعث از مسائل کلان است. در نتیجه آب از سرچشمه گل آلود است.
شرایط اقتصادی کشور و استان ما به گونه‌ای است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه کمتر دیده می‌شود؟ نظرتان چیست؟ آیا مقصری هست؟
 قطعاً شرایط اقتصادی بر تمامی شئون تأثیر گذار است. متاسفانه یکی از نقصانهای ما در موضوع آموزش است که رسانه خصوصاً صدا و سیما بهتر می‌تواند عمل کند. قطعاً همگان در این خصوص نقش دارند. کار فرهنگی حتی در اقتصاد و اشتغال می‌تواند نقش آفرین و کارساز باشد.
مردم از عملکردتان در شهرداری دوگنبدان نسبتاً رضایت داشتند. آیا این امکان وجود دارد که شما بتوانید در مجلس هم موفق باشید؟
اگر توفیقی باشد تلاش می‌کنم کما فی سابق.
در زمان شهرداری دوگنبدان رابطه خوبی با نماینده فعلی داشتید. عکس‌هایی با هم انداختید، آیا در حال حاضر ارتباطتان با ایشان خوب است؟
 در طول دوران مدیریتم چه در مدیریتهای استانی و چه در شهرستان تلاشم بر این بوده در عین حفظ استقلال کاری حرمت سایر مدیران هم حفظ شود. قطعاً توفیق در مدیریت تا حدود زیادی به حسن رابطه با سایرین هم بستگی دارد. با کسی دشمنی ندارم ولی رقابت شرایط خاص خودش را دارد جدی است وشوخی بردار هم نیست ولی اعتقاد به رعایت حرمتها و شئون اسلامی انسانی دارم.
آیا شما با پیشینه اصولگرایی‌تان وارد میدان انتخابات می‌شوید یا مستقل؟
مشی اجرایی اینجانب همچو گذشته مبتنی بر شایسته سالاری، رعایت عدالت صادقانه خواهد بود. مشی سیاسی نیز در مسیر انقلابیگری حول محور ولایت خواهد بود. اما ذکر یک نکته لازم است و ان اینکه مردم از بازی‌های سیاسی خسته شده‌اند و خواهان خروج از بن بستهای اقتصادی و اجرایی موجود و دور باطل هستند فرقی هم به حالشان ندارد اصلاح طلب باشی یا اصول گرا تشنه صداقتند و شیفته عدالت.
موافق اجماع و معرفی کاندیدای واحد هستید؟
تمکین می‌کنم بر اجماعی که بر مبنای واقعیات اجتماعی موجود باشد.
شرط و شروطی هم برای اجماع وجود دارد؟
 تا کنون نبوده و اصولاً نباید باشد.
سبد رأی خودتان را به چه میزان از آرا میدانید؟
 به میزانی که همه از ان حساب می‌برند.
شهردار بوده‌اید و اقدامات شما برای همه مردم شهر فارغ از اصولگرایی و اصلاح طلبی بوده به نظر شما از سبد رأی اصلاح طلبان نبز می‌توانید رأی بیاورید؟
 بله آرای قابل توجهی از این سبد رأی را خواهم داشت.
با توجه به اینکه نمایندگی تخصصی و شایسته محور شده در چه زمینه‌ای و چه کمیسیونی شانس نفوذ بیشتری دارید؟
اتفاقاً مجلس فعلی نه تخصصی است و نه شایسته محور ولی در آینده مهم این است که رویکرد درستی را انتخاب کنیم و بخواهیم درست عمل نمائیم، شاید کمیسیون عمران.
آیا از ظرفیت قشقایی‌ها و بویراحمد گرمسیر اطلاع دارید؟ یا اینکه شما آنها را مثل برخی فقط در قالب انتخابات می بینید؟
قبل از پاسخ به این پرسش ذکر نکاتی در خصوص ایل قشقایی که اخیراً از جهات مختلف با نامهربانیهایی مواجه گشته‌اند قابل ذکر است و اینجانب به جای برخی دیگر از همشهریانم به دلیل قضاوت های نه چندان مستدل از شهروندان قشقایی پوزش طلبیده و تقاضای عفو می‌نمایم.
قابل ذکر است پیرامون انتخابات مجلس دهم قضاوت کردن با لحاظ شرایط عدیده‌ای میسر است که در این مختصر نمی‌گنجد. اما قضاوت در خصوص ضعف یا قوت کاندیدای خاص و یا اینکه کسی خوب است یا بد و یا اینکه ترکها از سبد رأی پایین‌تری برخوردار هستند یا نه، به پارامترهایی نظیر زاویه دید افراد به انتخابات و یا پایبندی به اصول اخلاقی و انسانی در همه پرسیها بستگی دارد.
به راستی ضعیف کیست؟ آیا کسی که نمی تواند از راه های غیر متعارف رأی کسب کند و یا با فریب و شیوه‌های معاملاتی به عرصه انتخابات ورود نمی‌کند و مشهور به صداقت باشد فرد ضعیفی است؟
قطعاً اینچنین نیست، بلکه بر عکس به اعتقاد اینجانب مهندس فولادی یکی از جسورترین سیاسیون است و جسارت ایشان نشان از قوت ایشان دارد. همگان به یاد دارند در انتخابات مجلس دهم که همه اهرمهای قدرت نظیر همسویی با دولت، هیات اجرایی و مدیران استانی و شهرستانی و قرارگیری در اوج منحنی محبوبیت درید رقیب بود، تنها و تنها اقای مهندس فولادی بود که جسارت کاندیدا شدن داشتند و مردانه تا آخر ایستادند و البته در چنین شرایطی هر کسی جای ایشان بود نتیجه حاصله چندان تفاوتی نداشت.
با کمی غور در تاریخ ایلی قشقایی نیز در می‌یابیم که دسترسی به وحدت و اجماع و یکدلی در ایل قشقایی بسیار سهل الوصول است و ایل قشقایی تنها ایل دارای سازمان ایلی منسجم در طول تاریخ ایران است و تبلور این انسجام در قدرت و عملکرد اسماعیل خان صولت الدوله سردار عشایر قابل روئیت است. جالب اینکه این قدرت به جای یغماگری صرف مبارزه با استعمار خارجی خصوصاً استعمار پیر انگلستان و یا مبارزه با استبداد رضاخانی گشته و انگاه که ایشان در زندان قزل حصار شهادت گونه جان به جان آفرین تسلیم می‌کند در پاسخ پیام رضاشاه به همسر ایشان که گفته بود من همسر شما را نکشتم، خدیجه بی بی شجاعانه پاسخ می‌دهد من پیام شما را باور می‌کنم چون فقط یک مرد می‌توانست صولت الدوله را بکشد. در طول جنگ تحمیلی هم جوانان این ایل همپای سایرین جنگیده‌اند و اتفاقاً تعداد شهدای قشقایی شهرستان گچساران از نسبت جمعیتی قشقایی بالاتر است.
البته در عرصه مدیریت و اجرا نیز صداقت و سلامت در حسن انجام کار تک به تک عزیزان قشقایی هویداست که تجارب مدیریتی دو دهه اینجانب در استان و خصوصاً شهرداری گچساران تأیید کننده این موضوع و دلیل حسن اعتماد اینجانب به این عزیزان بوده که قطعاً در آتیه ادامه خواهد داشت.
در پاسخ به پرسش قطعاً از شروط ورود به انتخابات اشراف به ظرفیتهای اجتماعی و قومی قبیله‌ای است که اینجانب به دلیل سوابق کاری در شهرستان و استان همچنین روابط کهن خانوادگی، نسبی و ایلی با ایلات قشقایی، بابویی و بویراحمدی با ظرفیتها و سلائق آشنایی دارم و قطعاً مردم را برگه رأی نخواهم دید.
به نظر می آید در تقسیم مدیریت ها بیشتر میزان رأی مهم است نه تخصص و توانمندی افراد، شما چه تاکتیکی دارید؟
سوابق اینجانب در عزل و نصب ها را بررسی کنید هر چه قضاوت کردید درست است.
کمی درباره نفت صحبت کنید. استقلال نفت و چینش نیروها؟ نفت با پتانسیل نیروی انسانی بسیار بالقوه و تاثیرگذار همیشه مورد سواستفاده و بی حرمتی قرار گرفته که با توجه به تخصصی بودن این حوزه چندصباحی است دچار بحران مدیریتی گشته که قطعاً نگاه بنده به این حوزه بر اساس شایسته سالاری و واقعیت نیروهای انسانی مستعد با شرایط خاص نفتی می‌باشد که در زمان مدیریت مهندس رحمتی به همین منوال با آرامش روال طی می‌شد و سیاست زده نبود. در پاسخ به قسمت دوم سؤال مدیران بومی قویتر هستند در همه ادوار.
نظرتان درباره کلمات زیر؛
باوی: گوشه‌ای در سرای همایون! با خنده دایی‌های اصیلم
قشقایی: تشنه صداقت و عدالت
شهرداری دوگنبدان: محور توسعه منهای سیاست زدگی
تیم فوتبال نفت: امید جوانان این دیار فارغ از سلیقه محوری

..................................................
مصاحبه کننده: سیده زهرا حسینی فر
..................................................


کد مطلب: 409607

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/409607/گفتار-درمانی-اپیدمی-مسئولین-شرکت-نفت-گچساران-دچار-بحران-مدیریتی-شده-آب-سرچشمه-گل-آلوده-جای-برخی-قشقایی-ها-تقاضای-عفو-می-نمایم-اتحاد-ایل-قشقایی-سهل-الوصول-فولادی-جسورترین-سیاسیون-خنده-های-دایی-های-اصیلم-باوی-توضیحات-زینل-زاده-باره-ارتباطش-تاجگردون-اجماع-اصولگرایان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1